HomeWie zijn wijPersde complete badkamercollectie wint IF Design Award

Tonic II, tijdloos en technologisch

de complete badkamercollectie wint IF Design Award

Geïntegreerde verlichting. Vindingrijke opbergruimtes. Zuivere lijnen. En revolutionaire technologie. De nieuwe badkamercollectie Tonic II laat opnieuw het talent van Ideal Standard zien voor totale badkameroplossingen mét een designlook. Tonic II kreeg op 27 februari de prestigieuze iF Design Award 2015 toegekend.

Tonic II is de nieuwe, complete badkamerlijn van Ideal Standard met eigentijds keramisch sanitair, kranen, badkamermeubels en baden. De collectie, ontworpen door het Duitse designbureau ARTEFAKT, springt meteen in het oog door haar verfijnde geometrische design en zuivere lijnen. Zo schept Tonic II rust en sereniteit, zonder in te boeten aan comfort. Zelfs in de kleinste badkamer komt de nieuwe collectie knap tot haar recht.

Elk onderdeel van Tonic II is ingenieus ontworpen en uitgerust met de laatste technologie: geïntegreerde sfeerverlichting met sensor, slimme en ruime opbergruimte met zachte sluiting. Randloze wc’s met revolutionair designspoelsysteem AquaBladeTM (reinigt krachtig volledig oppervlak), kraantechnologie met temperatuurbegrenzer en verstelbare perlator voor waterefficiënt debiet (5 liter per minuut)...

Achim Pohl, oprichter van ARTEFAKT: “We wilden een collectie ontwerpen waarbij vorm, functie en emotie perfect in evenwicht zijn. Tonic II biedt mooi geproportioneerde producten waarbij de subtiele, vloeiende lijnen een ongedwongen esthetiek creëren. De hele collectie wekt een gevoel van zuiverheid en sereniteit op. Het is de ultieme alliantie van moderne vorm en innovatieve functionaliteit.”

Tonic II omvat prachtige symmetrische of asymmetrische opbouwwastafels, ontworpen om trots te prijken bovenop meubels of legplanken. Deze opbouwkommen kunnen ook besteld worden met een taupe gekleurde boord voor een extra accent in de badkamer. Alle wastafels, zelfs het originele handenwassertje, zijn voorzien van een keramische waste. Wie meer van de naadloze look houdt, kan kiezen voor een vanity of inbouwwastafel met een onderbouwkast. In de onderbouwkasten is de unieke Space Idealflow-sifon gebruikt, die wegdraait van het midden van de kast en dus niet in de weg zit in de lade. Zo creëert Ideal Standard 20% extra opslagruimte.

De collectie is verkrijgbaar in 5 meubelafwerkingen, waaronder hoogglanswit, lichtgrijs of lichtbruin. Voor een stijlvol houteffect kan je kiezen uit houtgrijs of houtbruin. De meubels kan je voorzien van contrasterende handvaten die ook dienstdoen als handdoekrail, in verchroomde versie, hoogglans wit of mat bruin met een luxueus soft-touch-effect. Combineer met een riant bad – standaard, duo, D-vormig of vrijstaand – voor een blikvanger van formaat.