HomeWie zijn wijPersDe ultieme combinatie van design en functie

AquaBlade, mijlpaal in de geschiedenis van de wc

Ideal Standard stelt innovatieve spoeltechnologie in primeur voor op ISH

Een wc is een wc? Niet voor Ideal Standard. De specialist in badkamersanitair ontwikkelde een revolutionaire spoeltechnologie: AquaBladeTM. Daarmee gaat Ideal Standard nog een stap verder dan de randloze wc’s, zowel in comfort als design.

Als toonzettende ontwikkelaar van badkameroplossingen heeft Ideal Standard een reputatie hoog te houden. Met AquaBladeTM schrijft Ideal Standard probleemloos een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de wc. Deze exclusieve en gepatenteerde technologie tekent voor een ongeëvenaard spoelresultaat, zelfs met een beperkt watervolume.

Aan de basis van AquaBladeTM ligt de innovatieve Microslot-technologie, met strategisch hoog gepositioneerde kanalen die een waterval creëren vanaf de toiletopening en twee sterke stralen die het spoelen meer kracht geven. In tegenstelling tot bestaande moderne spoelsystemen – waar 20% van het oppervlak niet gespoeld wordt – garandeert AquaBladeTM een integrale reiniging van het volledige oppervlak onder de fijne gleuf, ook aan de achterzijde.

Doordat de waterstralen gestroomlijnd zijn met het toiletoppervlak, is het nieuwe spoelsysteem heel stil. Het gladde, zacht golvende oppervlak zonder overhangende rand is ook hygiënischer en gemakkelijk te reinigen. AquaBladeTM kan nog een troef uitspelen: geen opspattingen tijdens het spoelen, wat bacteriële kruisbesmetting beperkt.

Ideal Standard lanceert de AquaBladeTM-technologie op ISH. De eerste collectie die ermee wordt uitgerust, is Tonic II, de nieuwe luxecollectie voor de zomer van 2015. Op termijn zullen ook andere badkamerlijnen volgen, met zowel staande, back-to-wall- als hang-wc's.