HomeWie zijn wijPersConnect Freedom

Connect Freedom, van verhoogde wc’s tot veilige en waterbesparende kranen

Met Connect Freedom – een uitbreiding op de bestaande serie Connect – profileert Ideal Standard zich nog meer als vaste partner voor de zorgsectior. Ook is de nieuwe collectie een duurzame oplossing voor de huidige generatie ouderen die zelfstandig thuis blijft wonen.

Ergonomie en gebruiksgemak gaan hand in hand, zonder design uit het oog te verliezen. Zo ruilt Ideal Standard de typische ‘ziekenhuisbadkamer’ in voor een eigentijdse designoplossing met evenveel comfort. Uiteraard voldoen de nieuwe keramische producten aan alle normen voor hygiëne en veiligheid. Connect Freedom spreekt een breder publiek aan maar richt zich in eerste instantie tot ouderen, grote personen en mensen met overgewicht. De collectie vergeet ook het verplegend of onderhoudspersoneel niet met ergonomisch en onderhoudsvriendelijk design.

Verhoogde wc’s
Nieuw binnen Connect Freedom zijn de verhoogde staande en wandwc’s. Deze wc’s ‘plus 6 cm’ vergemakkelijken aanzienlijk het zitten en opstaan, zeker voor oudere personen met rugklachten of grotere mensen. De aansluitingen komen overeen met de standaardinstallaties, waardoor deze wc’s zich ook lenen voor renovatieprojecten.

XL-wc’s
Zwaardere personen kunnen vertrouwen op het extra comfort van de XL-wc’s, 10 cm breder en 3,5 cm hoger dan conventionele wc’s. Deze XL-reeks van Connect Freedom, met speciale wc-zittingen, is beschikbaar in wand- en staande uitvoering. Het XL-wand-wc leent zich perfect voor renovaties.

Wastafels voor personen met een beperking
De wastafels van Connect Freedom bieden personen met een beperking alle comfort en bewegingsvrijheid. Tegelijk zijn ze aantrekkelijk ontworpen. De wastafels zijn aan de voorzijde en zijkanten uitgerust met geïntegreerde verzonken grepen, waardoor rolstoelgebruikers zich makkelijk naar de wastafel kunnen toetrekken. De onderkant van de wastafel is zodanig ontworpen dat een rolstoel of stoel er gemakkelijk onder kan geplaatst worden.

Veilige en waterbesparende kranen
Connect Blue staat ook voor een assortiment innovatieve kranen, van wastafelmengkraan tot douchemengkraan. De wastafelmengkraan is uitgerust met de ‘Ideal Blue®’-technologie waardoor het water via een geïsoleerde waterdoorvoer loopt en niet in contact komt met het kraanlichaam. Extra hygiënisch en bacteriewerend dus. De Connect Blue-kranen verbruiken ook minder water en energie én zijn veiliger door de ‘Cool Body’-technologie. Dit voorkomt verhitting van het kraanoppervlak, ook wanneer er heet water door de kraan stroom.

No value found for key "FluidTYPO3\Vhs\ViewHelpers\SwitchViewHelper->switchCaseValue", thus the key cannot be removed.