HomeWie zijn wijPersIdeale hotelpartner

IDEAL STANDARD, IDEALE HOTELPARTNER

TOTAALLEVERANCIER VOOR DE BADKAMER KAN VELE TROEVEN UITSPELEN VOOR PROJECTMARKT

Mooie materialen is één, creatieve oplossingen twee. Met badkamerproducent Ideal Standard halen hoteluitbaters de perfecte projectpartner in huis. Want met een compleet assortiment aan producten – zowel porselein, acryl, kranen als glazen douchepanelen – en een jarenlange expertise laten de specialisten van Ideal Standard niet alleen de gasten baden in een wereld van comfort. Het Parkhotel in Kortrijk en het Leopold Hotel in Oudenaarde lichten de succesvolle samenwerking toe.

Parkhotel, Kortrijk

Het trendy Parkhotel in Kortrijk telt 155 kamers, waarvan de 65 vernieuwde badkamers volledig Ideal Standardgekleurd zijn, in een eigentijdse, tijdloze stijl. Uitbaatster Véronique Vandewalle tekende zelf voor de inrichting. “De sfeer is relaxed, zen, zonder al te veel franjes, helemaal afgestemd op ons wellnesspubliek. Maar omdat er ook veel zakenmensen in ons hotel logeren, hebben we tegelijk op een warme, gezellige toets gelet. Zo voelt iedereen zich hier thuis.”

Voor Véronique Vandewalle moet een badkamer eerst en vooral praktisch en duurzaam zijn, en uiteraard ook mooi ogen. “Kwaliteit is het belangrijkst. We willen onze gasten verwennen met een gebruiksvriendelijke badkamer met praktische materialen. In dat opzicht werken we ook met testkamers. En dan is het natuurlijk heel handig als je professioneel advies krijgt. Ideal Standard voerde een aantal verbeteringen door, bijvoorbeeld in kraanwerk, en hielp ook bij het uittekenen van de ideale inrichting. Daarin schuilt volgens mij ook het geheim van een succesvolle samenwerking: kwalitatieve designmaterialen én een correcte communicatie. Heel dankbaar in onze sector!”

De badkamers in het Parkhotel zijn halfopen, subtiel gescheiden van de slaapkamer. De meeste hebben zowel een regendouche als luxueus bad, bijvoorbeeld van de nieuwe Dea-collectie van de Britse ontwerper Dick Powell. Voor de wc’s werd resoluut voor het rimless-model van Connect gekozen, zonder spoelrand. “Erg hygiënisch voor onze hotelgasten én ook gemakkelijker, goedkoper en ecologisch in onderhoud.”

Met de ‘floor even’-uitvoering van de Ultra Flat-douchebakken in acryl combineert het Parkhotel meerdere troeven, waaronder een vlotte toegankelijkheid én een strakke designlook. Ideal Standard heeft ook een aangepast designassortiment in huis voor een even stijlvolle badkamer of wc-ruimte voor mindervalide bezoekers.

PRODUCTEN IDEAL STANDARD
Kraanwerk:

 • Modulair kraanwerk Archimodule in vele opstellingen en combinaties
 • Wastafelmengkranen Attitude met watervaluitloop
 • Verhoogde wastafelkraan Attitude (nieuw 2014)
 • Verhoogde wastafelkraan Melange (nieuw 2014)
 • Vrijstaande badkraan Melange (nieuw 2014)

Acryl:

 • Douchebakken Ultra Flat in vele afmetingen, ‘floor even’-uitvoering
 • Baden Washpoint
 • Vrijstaand bad Dea 180 x 80 cm

Porselein:

 • Enkele en dubbele wastafels Connect Vanities
 • Tablet Softmood met opbouwkommen Softmood
 • Tablet Strada met opbouwkommen Softmood
 • Wc Connect rimless

Parkhotel I Stationsplein 2 I 8500 Kortrijk I www.parkhotel.be

Leopold Hotel Oudenaarde

Aan de oevers van de Schelde, binnen het ambitieuze stadsontwikkelingsproject De Ham, ligt Leopold Hotel Oudenaarde. Het gloednieuwe hotel, gerund door de Prem Group, opende dit voorjaar zijn deuren en koos voor de inrichting van zijn badkamers voor Ideal Standard.

Er zijn 58 luxueuze gastenkamers, waarvan 10 badkamers uitgerust met een bad en 48 met een douche. Alain Beddeleem van aannemer/projectontwikkelaar Alheembouw: “Ideal Standard kan het totale pakket leveren – zowel porselein en acryl als kranen – en dat sprak ons erg aan. Communiceren met één aanspreekpunt bespaart je bovendien heel wat kostbare tijd; zeker bij grote projecten is één bestelling bij één leverancier erg handig. Ook moet je kunnen rekenen op een betrouwbare levering met korte doorlooptijd. Maar minstens even belangrijk als een flexibele service is de uitvoering, dat wordt vaak onderschat. Met hun installatiegemak hebben de producten van Ideal Standard echt een streepje voor.”

Leopold Hotel Oudenaarde biedt een ontspannen sfeer met ruime, comfortabele kamers. De badkamers zijn eigentijds en strak opgevat, met de trendy opbouwkommen Strada van Ideal Standard en de praktische douchebakken Ultra Flat in combinatie met de glazen douchepanelen Synergy. “Dat Ideal Standard een echte projectpartner is, merk je meteen aan de samenwerking. Zo was de beschikbare oppervlakte voor het bad vrij beperkt. Maar dankzij het brede productassortiment vonden we de ideale kleinere baden Aïda. Zo kunnen de gasten – want het hotel mikt onder meer op het groeiend fietstoerisme in de regio – straks maximaal ontspannen in de badkamer.”

PRODUCTEN IDEAL STANDARD
Kraanwerk:

 • Wastafelmengkraan Ceraplus
 • Douchecombinaties Idealrain

Acryl:

 • Douchebakken Ultra Flat in vele afmetingen met glazen douchepanelen Synergy
 • Baden Fit Aïda 160 x 70 cm

Porselein:

 • Opbouwkommen Strada
 • Wc’s en urinoirs Astor

Leopold Hotel Oudenaarde I De Ham 14 I 9700 Oudenaarde I www.leopoldhoteloudenaarde.com