HomeWie zijn wijPersHanden wassen verplicht !

HANDEN WASSEN VERPLICHT!

IDEAL STANDARD SERVEERT GAMMA VOOR CAFÉ EN RESTAURANT

Het sanitair in horecazaken is een visitekaartje, waarmee de uitbater laat zien in wat voor zaak je bent. Waterbesparing, toegankelijkheid, hygiëne, gebruiks- en onderhoudsgemak spelen mee om de keuze te bepalen. Als enige ‘totaalleverancier’ voor de sanitaire ruimte komt marktleider Ideal Standard aan die behoeftes tegemoet met een specifiek en innovatief gamma.

Naast de wettelijk verplichte voorzieningen is de inrichting van de WC-ruimte voor de horeca-uitbater vooral een keuze: is het een noodzakelijk iets of mag het mee de uitstraling van de zaak bepalen? De ‘best practices’ voor publieke sanitaire ruimtes zijn alleszins duidelijk: maximale hygiëne voor de gebruiker, maar ook ecologisch bewustzijn en onderhoudsgemak. Ideal Standard bedient elk etablissement op zijn wenken met een breed gamma van sanitaire oplossingen en bijbehorende accessoires.

Ultieme hygiëne en onderhoudsgemak

Het ‘rimless’ wandtoilet zonder spoelrand uit de Connect collectie garandeert optimale hygiëne doordat de volledige binnenzijde van de toiletpot zichtbaar en in zijn geheel makkelijk te reinigen is. Vuil of bacteriën kunnen zich niet verstoppen of verspreiden. De innovatieve spoeltechniek via 3 kanalen zorgt voor een optimale waterverspreiding in de WC-pot. De Connect rimless WC biedt ook een ecologisch en economisch voordeel. Er is immers minder water nodig voor het spoelen, maar ook minder onderhoudsproducten en –uren bij de schoonmaak. De handige ‘easy take off’ zitting is dankzij het kliksysteem makkelijk afneembaar, voor een grondige reiniging. De ‘soft closing’ zitting is veilig voor kinderhandjes en biedt geruisloos comfort.

Tijdloos design voor het mannentoilet
Ideale aanvulling op een handenwasser, wastafel of WC is het Connect urinoir. Dit stijlvolle element met verborgen toevoer en afvoer staat borg voor een makkelijkeen perfecte onderhoudsbeurt, dankzij het afgeronde design. Met zijn tijdloze eneenvoudige vormgeving is dit urinoir geschikt voor elke sanitaire ruimte.

Als het kleinste kamertje écht klein is
Met de serie Connect Space focust Ideal Standard op de beperkte ruimte. Een hoekopstelling of een verkort staand of verkort hangtoilet van slechts 48 cm diep kan gecombineerd worden met een design.handenwassertje.

Toegankelijkheid voor iedereen
Als de verbruikszaal groter is dan 150 m2, heeft de wetgever bepaald dat er een aangepast toilet voor andersvaliden moet zijn. Al siert het de uitbater natuurlijk als hij dat sowieso doet. Opvallend succesvol in dit verband zijn het Connect staand verhoogd WC en de Connect verlengde versie 70 cm voor rolstoelgebruikers, ook uitvoering mogelijk zonder spoelrand.

Handen wassen verplicht
Nog volgens de horecawet moet er bij het toilet een wastafel voorzien zijn, met vloeibare zeep en een hygiënisch afdroogmiddel (wegwerphanddoeken of een droogblazer). Strikt genomen moet er aan die wastafel zowel koud als warm water beschikbaar zijn. Maar als de zaak niet werd verbouwd na 2006, wordt er al eens een oogje dichtgeknepen.
Bij kleine gelegenheden is een fonteintje soms voldoende, maar de meeste WC-ruimtes voorzien plaats voor verschillende wastafels. Ook hier heeft Ideal Standard alles in huis : opbouwwastafels in strakke of ronde vormen, maar ook onder- en inbouwwastafels die vaak gebruikt worden. Aan te bevelen collecties zijn Strada en Connect die vele afmetingen in 3 vormen beschikbaar heeft.

[Translate to Dutch - Belgium:] Robinets intelligents et économiques


  • Vlug even de handen wassen is meestal de enige functie voor kranen in publieke toiletten. Kranen met de Click cartouche technologie beschikken over een ontgrendelbare waterbesparingsstand. Een weerstandspunt beperkt de volumestroom tot 50%, wat neerkomt op 6 liter, ruim voldoende dus. Voorbij dat punt kan de volumestroom op het maximum worden ingesteld
  • Een andere waterbesparende mogelijkheid is de keuze van een kraan die begrensd wordt op 5 liter. Dit type kraan kan Ideal Standard aanbieden binnen de collecties Strada, Attitude, Active, Connect Blue, Ceraplan III. Onze collecties bieden een enorme keuze volgens design en prijsklasse.
  • Energiebesparend is zeker de wastafelkraan Ceraplan III, winnaar van IF Product Design Award 2014, die uitgerust is met de vernuftige BlueStart technologie. De centrale stand van de greep opent over koud water in plaats van gemengd water, waardoor de warmwatervoorziening niet meteen aanslaat en je dus geen energie verspilt.
  • Om water te besparen kan ja natuurlijk ook kiezen voor elektronische kranen. De elektronische mengkranen van Ceraplus verbruiken tot 75 % minder dan een traditionele mengkraan. Met deze ‘No-Touch’-technologie van elektronische kranen ben je verzekerd van een maximum aan hygiëne, comfort en energiezuinigheid. Optische sensoren zorgen enkel voor watertoevoer als dat echt nodig is. De elektronische kranen zijn bijzonder functioneel en passen bij elke in de handel aangeboden wastafel.
  • Een wandkraan is niet alleen esthetisch heel mooi, maar is ook een aanrader op gebied van hygiëne en onderhoudsgemak voor plaatsen waar veelvuldig wordt gebruik gemaakt van sanitair. Ideal Standard biedt de keuze tussen meerdere modellen, manueel of elektronisch.
  • De zelfsluitende drukkraan Ceraplus, met of zonder menging, is een geesteskind van het befaamde Artefakt designteam. De looptijd van het water is instelbaar tussen 15 en 35 seconden door simpelweg de metalen ring onder de bedieningshendel losser of vaster te schroeven.