HomeWie zijn wijPersDouchedossier

DOUCHE EIST DE HOOFDROL OP IN DE BADKAMER

Het regent douchetrends bij Ideal Standard. Van puur functioneel ‘stortbad’ tot comfortabele, stijlvolle én energiezuinige waterbeleving. De douche neemt steeds vaker de plaats in van het bad, en iedereen wil er eentje die perfect past bij eigen interieur en persoonlijke smaak. Badkamerspecialist Ideal Standard heeft ingezet op een ‘totaalaanbod’ bij uitstek en onthult hierbij een aantal insights.

Ideal Standard onderzoekt al jaren ons badkamergedrag tot in de details. “De rol van het bad is zeker niet uitgespeeld”, zegt Linda Goossens van Ideal Standard Belgium. “Het zal altijd zijn trouwe fans hebben, maar ‘t is geen must meer om echt te relaxen. Alle aspecten van de douche hebben we zodanig onderzocht en verbeterd, dat er voor elke vraag en plaats een fraaie doucheoplossing is. Vloer, wand, kraan, handsproeiers… moeten allemaal samenhangen in een duidelijke filosofie. Een visie die de ‘totaalervaring’ verbetert.”

Ultra Flat = ultra comfort

Ultra Flat is dé bestseller onder de acryl douchebakken. Al is ‘bak’ intussen een achterhaalde term. De vlakke bodem van slechts 4 cm versterkt het ruimtelijke effect enorm. Ultra Flat is ook beschikbaar met een speciale antisliplaag Ideal Grip, ideaal voor kinderen en ouderen. Om gelijk met de vloer te lopen, bestaat er ook een ‘floor even’-versie. Dit volledig voorgemonteerd concept garandeert bovendien een perfecte waterafdichting.
Ultra Flat bestaat in maar liefst 31 afmetingen met rechthoekige modellen tussen 90x70 cm en 180x100 cm, vierkant model in 5 afmetingen tussen 70 en 120 cm en 2 afmetingen voor kwartrond.

Ultra Flat douchebak richtverkoopprijs vanaf: 335 EUR excl 21% BTW

Strada, als het wat meer mag zijn

De volledige badkamercollectie Strada heeft een minimalistische vormgeving. De Strada-douchebak met een minieme hoogte van 4 cm springt extra in het oog dankzij de afdekplaat voor de lediging die verkrijgbaar is in trendy inox of in witte uitvoering. Strada-douchebakken zijn verkrijgbaar in 8 afmetingen. Connect En voor wie door plaatsgebrek niet bad én douche kan plaatsen, en toch beide ervaringen wil behouden, is een bad met douchezone en glazen badscherm van de collecties Connect of Playa ongetwijfeld de ideale oplossing.

Strada douchebak richtverkoopprijs vanaf: 380 EUR excl 21% BTW

Transparantie troef

Een van de absolute blikvangers van de Ideal Standard-douchecollectie zijn de glazen douchepanelen Synergy voor een ‘wet look’-badkamer zonder douchebak of als afbakening voor een douchebak. Elk element van de 8
afmetingen is apart verkrijgbaar, en kan gecombineerd worden met een retourpaneel van 30 cm om een maximale flexibiliteit van inrichting te waarborgen. De rechte of hoeksteunen in zilverkleurig aluminium zorgen voor een elegante en toch strakke afwerking. Zelfs met een beperkte ruimte geven de verschillende afmetingen een ruime keuzemogelijkheid.
De panelen van Synergy bestaan uit 8 mm transparant veiligheidsglas behandeld met Ideal Clean, een antikalkbehandeling voor een gemakkelijk onderhoud. Het nieuwe bevestigingssysteem maakt bevestiging mogelijk in de voegen, in plaats van in de volle tegels. Resultaat: een innovatief ontwerp met een gesofisticeerde look. Bovendien zijn de doucheprofielen uitgerust met een ‘easy click’-systeem over de totale lengte, dat alle bevestigingen en silicone dichtingen verbergt en beschermt. Synergy is volledig transparant beschikbaar of, voor wie op discretie is gesteld, met een matte strook in het midden van het paneel.
Zowel met de douchepanelen Kubo als Connect kan je een vast zijpaneel met een draaideur combineren of een hoekinstap creëren. Het veiligheidsglas is behandeld met de antikalkbehandeling Ideal Clean voor een gemakkelijk onderhoud. De glazen Kubo-panelen van 6 mm zijn beschikbaar in mat of transparant glas. De geïntegreerde rechte handgrepen geven een stijlvolle afwerking aan uw ultieme Kubo-douchecabine. De profielen kunnen tot 25 mm en voor een hoekinstap zelfs tot 50 mm bijgesteld worden.

Synergy douchepaneel richtverkoopprijs vanaf: 296 EUR excl 21% BTW
Kubo douchepaneel richtverkoopprijs vanaf: 359 EUR excl 21% BTW
Connect douchepaneel richtverkoopprijs vanaf: 272 EUR excl 21% BTW

IdealRain, what’s in a name?

Het IdealRain- en IdealRain Cube-doucheprogramma staat voor een enorme keuze aan hand- en hoofdsproeiers, glijstangcombinaties en complete douchesystemen. De stijlvolle en supervlakke IdealRain-douchekoppen belichamen de unieke combinatie van minimaal waterverbruik, ergonomie, functionaliteit en welzijn.
De ultravlakke douchekop heeft een extra groot sproeioppervlak, omdat de watergaatjes tot dicht aan de buitenrand zijn verspreid, wat zorgt voor een extra brede waterstroom. Dus niet alleen een gestroomlijnd en modern design, maar ook een betere douche-ervaring.
Ander voordeel is dat de flexibele rubberen sproeigaatjes heel makkelijk schoon te maken zijn. IdealRain biedt de keuze tussen handsproeiers met één of drie sproeifuncties: gewone straal, mousserende straal en massagestraal. Dankzij de kleine ergonomische greep op de sproeikop wissel je met één duimbeweging tussen de 3 sproeistanden. Dankzij de debietbegrenzer verbruikt IdealRain minder water zonder aan comfort in te boeten. De handdouches verbruiken 8 l/minuut en de hoofdsproeiers, die verkrijgbaar zijn in verschillende diameters en vormen, verbruiken slechts 12 l/minuut.

IdealRain douchekop richtverkoopprijs vanaf: 81 EUR excl 21% BTW