HomeWie zijn wijPersConnect Space

Ideal Standard maakt kleine badkamers groot

Collectie Connect Space onthuld op ISH 2013

21 maart 2013, Brussel - Tijdens ISH 2013 in Frankfurt heeft Ideal Standard Connect Space onthuld, een collectie die een echte doorbraak betekent in badkamerdesign. Connect Space biedt porselein, badkuipen en opbergoplossingen die zo ontworpen werden dat ze van elke ruimte, hoe klein of onhandig ook een prachtige badkamer kunnen maken.

Ideal Standard vertrekt bij haar productontwikkeling altijd van de gebruiker, aangevuld met een grondige kennis van badkamerergonomie. De firma wil vooral mensen helpen hun ideale badkamer te creëren, wat dat voor hen ook moge betekenen.
In een modern gezin moeten badkamers in heel wat behoeften voorzien. Op een doorsnee dag moet de badkamer zowel een oase van rust zijn of een ruimte om zich te verfrissen als een plaats voor transformatie en zelfs een speelkamer.
Connect Space vertaalt het inzicht in die veelvuldige functies van de badkamer, en vervolledigt en versterkt zo de Connect collectie, ontworpen door de bekroonde Britse ontwerper Robin Levien.
De collectie omvat porselein, zoals ondiepe wastafels en compacte WC’s, en badkuipen die zo ontworpen zijn dat ze in kleine of onhandige ruimtes passen.
Als het gaat over opbergruimte dan draait het in deze collectie helemaal om de vraag hoe de beschikbare ruimte het best benut kan worden. De moduleerbare en hangende meubels creëren een ruime, gesofisticeerde en hedendaagse look.
De meubels zijn in 5 afwerkingen beschikbaar en werden zo compact mogelijk ontworpen om de badkamer een ruime look en feel te geven. Doorheen het gamma worden allerlei innovatieve design features gebruikt. De wandmeubels met opbouwwastafel combineren diepe laden met soft close ladegeleiders met binnenin minder diepe laden eveneens met soft close ladegeleiders om zo een maximum aan opbergruimte te creëren.
In de bovenste lade zitten moduleerbare opbergboxen in drie verschillende maten maar er zijn ook andere opstellingen mogelijk, wat zorgt voor flexibiliteit. Bij de grotere modellen is er nog bijkomende opbergruimte voorzien aan de zijkant van het meubel.
Het meubel voor het gastentoilet heeft een L-vormige deur om er makkelijk in te kunnen, bovendien wordt de ruimte die een open kastdeur inneemt hierdoor ook verkleind. Een praktische opbergbox aan de binnenkant van de deur biedt opbergruimte rond de afvoerbuis.
Het gamma opbergmeubels van Connect Space wordt vervolledigd door ondiepe, hoge kolomkasten. De wastafels van Connect Space kunnen aan de wand bevestigd worden, gemonteerd op een (half)zuil of op een meubel. Ze zijn slechts 38 cm diep en dat bespaart heel wat plaats ten opzichte van de 48 cm diepte van een standaardwastafel uit het assortiment Connect.
De fonteintjes van Connect Space zijn zelfs geschikt voor nog kleinere ruimtes. Deze wastafels van 45 cm worden gemonteerd op een meubel en zijn, net als de handenwasser zelf, beschikbaar in een links- en rechtshandig model. Zo passen ze in elk hoekje en voelen ze toch ruim aan.
De collectie omvat ook een assortiment aan compacte WC’s. Ze zijn beschikbaar in hangende en staande uitvoering. De WC’s van Connect Space zijn 60 mm minder diep en dit zorgt voor een betere opstelling en meer flexibiliteit in kleine en smalle ruimtes. Een speciaal ontworpen en innovatief hoekreservoir kan geplaatst worden waar weinig wandruimte voorhanden is of waar er onvoldoende beenruimte zou zijn voor een standaardtoilet. Een WC met hoekreservoir is dus een slimme manier om de totale ruimte van de badkamer te benutten.
Robin Levien merkt op: “Connect Space past het idee van A Beautiful Use of Space toe op kleinere badkamers.” Artikelen uit de collectie Connect Space gaan perfect samen met producten die reeds in het bestaande gamma Connect aangeboden worden. Dit zorgt alleen maar voor meer flexibiliteit voor opstellingen met Connect Space.