HomeHelp & SupportFAQ

Ideal Standard beantwoordt uw vragen

Welkom op onze pagina voor veelgestelde vragen. Hieronder vindt u de antwoorden.

Porselein en acryl

1. Kan ik zelf krassen in acrylproducten herstellen, zoals krassen in een bad?

ja, u kunt kleine krassen gemakkelijk verwijderen door een autopolish te gebruiken. Bij diepere krassen in het acryl, is het mogelijk deze zachtjes te polijsten. Gebruik eerst een glaspapier met korrel 400, daarna neemt u korrel 600 en daarna korrel 1000; het oppervlak moet volledig gepolijst zijn.

2. Welke verzorgingsproducten mag ik gebruiken voor het bad?

in het algemeen mag u alle producten gebruiken die men in de handel verkoopt. Sommige pure, essentiële olieën kunnen sporen nalaten op het oppervlak van het bad. Wij raden u daarom aan deze olieën te vermengen met melk of crème voor ze te gebruiken. Wij raden u ook aan om badzout apart op te lossen voor het gebruik: opgelost badzout verdeelt zich beter in het water en laat geen sporen na. Deze producten niet gebruiken in hydromassage baden.

3. Wat zijn de garanties bij aankoop van porseleinen of acryl producten van Ideal Standard?

de fabrikant is door wet verplicht een garantie toe te kennen. Gelieve hiervoor de Algemene Verkoopvoorwaarden te raadplegen.

4. Welke voordelen bieden de Ideal Standard producten?

wij bieden mooie producten van een superieure kwaliteit en een correcte prijs aan. De firma die deze producten fabriceert is marktleider in Europa en beschikt over een volledige collectie sanitaire producten. Het aanbod van Ideal Standard is zeer gevarieerd en uniek. U kunt alle producten verkrijgen bij de sanitaire groothandel. De producten zijn perfect met elkaar combineerbaar, zowel op esthetisch als op technisch gebied. Dit voordeel maakt het verschil. Met de Ideal Standard producten kunt u uw droombadkamer samenstellen in functie van uw budget en uw smaak.

5. Wat is de levensduur van de Ideal Standard producten?

de producten van Ideal Standard zijn van zeer goede kwaliteit. De weerstand wordt constant intern en extern gecontroleerd. Bijvoorbeeld de producten in porselein, zij zijn vervaardigd uit porselein en kristal van zeer hoge kwaliteit en zijn bedekt met email die het porselein beschermt tegen krassen en water. Indien u de Ideal Standard producten correct gebruikt en onderhoudt, hebben ze een levensduur van meer dan 20 jaar.

Ideal Plus

1. Heeft de afwerking Ideal Plus speciaal onderhoud nodig?

dankzij de Ideal Plus afwerking, zal vuil en water over de oppervlakte glijden, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Het water vormt snel grote druppels en laat erg weinig sporen achter. Voor het gebruikelijke onderhoud raden wij u aan gebruik te maken van een zachte doek en/of een zachte spons, geen schuurspons! Zelfs zonder afdrogen na gebruik, kunnen eventuele sporen gemakkelijk na enkele dagen nog verwijderd worden, zonder gebruik te maken van een schoonmaakproduct. Wij raden het gebruik van agressieve schoonmaakproducten af. Dit kan de afwerkingslaag aantasten, die van superieure kwaliteit is. Bij 'Onderhoud de producten' vindt u aanvullende informatie.

2. Ideal Plus, wat is dat?

Ideal Plus is een extra laag op de oppervlakte die speciaal is ontwikkeld door Ideal Standard. Water glijdt snel over de oppervlakte, wat het verwijderen van kalkaanslag en vuil vergemakkelijkt. Deze afwerking is ontwikkeld in samenwerking met onze technische partner 3M, werledleider op dit gebied. Zij hebben talloze interne en externe test uitgevoerd, zodat producten met de Ideal Plus afwerking een langere levensduur dan gemiddeld hebben als zij correct en met zorg worden gebruikt. De voordelen van Ideal Plus: een lange levensduur, een gemakkelijk onderhoud en natuurlijke kleuren.

Kranen

1. Welke afwerking heeft de kraan?

de afwerking van de kranen bestaat uit verschillende materialen. Normaliter is de afwerking van chroom - nikkel, volgens de DIN EN 248 norm. Andere afwerkingen die ook gebruikt worden zijn roestvrij staal, kunststof, aluminium en gegalvaniseerde afwerkingen zoals goud of Aranja.

2. Welke kranen biedt Ideal Standard aan?

bij Ideal Standard kunt u, zonder enige twijfel, de perfecte kraan voor uw badkamer of keuken vinden. Of u nu een mengkraan, een thermostaatkraan of een kraan met uittrekbare handdouche wilt, Ideal Standard biedt een uitgebreide collectie in verschillende ontwerpen.

3. Is het mogelijk een oude kraan te vervangen door een thermostaatkraan?

ja, het vervangen van een normale kraan door een thermostaatkraan is mogelijk. Een thermostaatkraan biedt vele voordelen op het gebied van water- en energieverbruik, omdat u snel en constant de gewenste temperatuur bereikt. Dankzij de membranen, behoren kalkproblemen tot het verleden. Wij raden u aan de vervanging van uw kraan door een goede installateur te laten uitvoeren.

4. Wat moet ik doen als mijn kraan niet goed functioneert?

het is vaak voldoende de cartouche te vervangen, u kunt bij de installateur terecht voor een snelle en gepaste oplossing. Met behulp van reserveonderdelen kan uw product ook gerepareerd worden, raadpleeg uw dealer of installateur.

5. Wat zijn de garanties als ik een kraan van Ideal Standard koop?

raadpleeg hiervoor de Verkoopvoorwaarden. De garantie is 5 jaar voor kranen en 2 jaar voor thermostaten.

Reiniging en Onderhoud

1. Uw badkamer onderhouden

De producten van Ideal Standard hebben geen speciaal onderhoud nodig. De Ideal Plus laag vergemakkelijkt de reiniging want het water glijdt sneller af en kalkaanslag en vuil hechten zich minder gemakkelijk waardoor de producten langer nieuw blijven. Als algemene regel raden wij aan de producten te gebruiken die in de handel voor de reiniging van keramiek verkocht worden. Vermijd het gebruik van schuurcrèmes en -sponsen, deze producten beschadigen het oppervlak en tasten de toplaag aan. Microvezeldoekjes zijn ook te vermijden want hun reinigingsvermogen is gebaseerd op het schurende effect van de microvezels. De gebruiksvoorschriften van de fabrikanten van het reinigingsmiddel moeten nauwkeurig nageleefd worden. Respecteer altijd de aanbevolen inwerktijd van het gebruikte onderhoudsproduct.

2. Wastafel

U kunt de vorming van kalksporen vermijden door een regelmatige reiniging.
Ter hoogte van de wastafel kunnen zwarte sporen verschijnen. Deze zijn vaak te wijten aan wrijving met een metaal (zilveren juwelen bijvoorbeeld). Met Etolit of Stahlfix kunnen dergelijke vlekken verwijderd worden. Opgelet: deze producten tasten het oppervlak aan, het is dus raadzaam ze niet te vaak te gebruiken en uitsluitend de vlekken te behandelen. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.

3. Badkuip, douche

Reinig de badkuip of de douche meteen na gebruik met een spons en wat schoonmaakproduct. Spoel overvloedig om alle eventuele resten te verwijderen en wrijf droog met een zachte doek.
Gebruik nooit ontkalkingsmiddelen. Deze bevatten chemische substanties die blijvende vlekken op acryl en chroomoppervlakken (handvatten en afvoer) kunnen achterlaten.
Vermijd ook zuurbevattende reinigingsmiddelen zoals producten op basis van zoutzuur, fosforhoudend zuur en mierenzuur. Ook alle reinigingsmiddelen op chloorbasis moeten vermeden worden. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.

4. Kranen

Breng het reinigingsmiddel nooit rechtstreeks op de kraan aan maar op de gebruikte doek of spons. Het is raadzaam na ieder gebruik uw kranen af te spoelen om alle sporen van zeep, douchegel of shampoo te verwijderen. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.

5. Toilet

Veel toiletzittingen bevatten gekleurd Duroplast. Gebruik voor het gewone onderhoud een zachte lichtjes vochtig gemaakte doek of eventueel een speciaal reinigingsproduct voor kunststof, op voorwaarde dat het niet schurend en niet bijtend is. Wij raden u aan bij de reiniging van de toiletpot met een speciaal onderhoudsproduct het deksel en de bril op te tillen om iedere damp en contact met het product te vermijden. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.

6. Meubelen

De meeste badkamermeubelen zijn heel onderhoudsvriendelijk. De oppervlakken bestaan immers uit gelakt hout met een coating of stevige gelaagde materialen. Gebruik voor het onderhoud een zachte lichtjes vochtig gemaakte doek en een niet-schurend reinigingsmiddel in de correcte verdunning. Verwijder snel waterdruppeltjes die op het oppervlak van het meubel achtergebleven zijn met een droge doek. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.
Mechanische ventilatie wordt sterk aanbevolen om de badkamer te verluchten en condensatie te beperken.

7. Glas

De glazen oppervlakken van douche- en badwanden kunnen gereinigd worden met de producten die u gewoonlijk voor huishoudelijk onderhoud gebruikt. Respecteer altijd de inwerktijd die door de fabrikant aanbevolen wordt.

Dienst naverkoop

1. Waar kan ik terecht met een technische vraag?

in het geval van een technische vraag kunt u terecht bij de Service afdeling, deze is te bereiken op het telefoonnummer: +32 (0)23256633.

2. Wie kan mij adviseren over het artikelnummer of de kleur van een product van Ideal Standard?

onze afdeling Verkoop staat ter uw beschikking om u van dienst te zijn. U kunt contact opnemen met de afdeling Verkoop op het telefoonnummer: +32 (0)2 3256610

3. Waar vind ik informatie over de prijzen van Ideal Standard?

de prijzen van onze producten worden gecommuniceerd door de dealers en installateurs. Deze specialisten staan volledig tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden op het gebied van badkamers en keukens.
Bij de documentatie op deze website vindt u ook een PDF von onze professionele prijslist. Deze kan u een indicatie geven (prijzen zonder BTW).

Ontwerp van uw badkamer

1. Biedt Ideal Standard een oplossing voor de badkamer van elke soort inrichting?

Ideal Standard biedt een uitgebreid productenscala om uw badkamer optimaal in te richten, of deze nu klein, open, groot of hoekig is. Wij bieden verschillende afmetingen en vormen van producten, zodat altijd een aangepaste oplossing voor elke mogelijke situatie te vinden in.

2. Zijn de producten van verschillende collecties te combineren met elkaar?

eigenlijk is alles mogelijk, maar hou er wel rekening mee dat elk design zijn eigen kenmerken heeft.Ideal Standard biedt verschillende collecties, toegespitst op elke behoefte of levensstijl. Ideal Standard staat voor flexibiliteit en laat uw ideeën leven.

3. Waar kan ik terecht voor ondersteuning bij het creëren van mijn badkamer?

raadpleeg uw dealer en/of uw installateur. Zij kunnen u voorzien van professioneel advies.

Water- en energiebesparing

1. Bestaan er oplossingen om mijn waterverbruik te verminderen?

drinkwater is de meest kostbare bron van de aarde. Het is daarom van belang dat we op een verantwoordelijke manier met waterverbruik omgaan. Dit zijn onze ideeën om een bijdrage te leveren: - neem liever een douche dan een bad: bij het douchen verbruikt u tussen de 30 en 50 liter water; bij het baden verbruikt u tussen de 150 en 200 liter water. - gebruik niet meer water dan nodig. De hedendaagse WC-reservoirs van Ideal Standard zijn uitgerust met een dubbele spoeling voor 3 en 6 liter. - in het geval van lekken, repareer onmiddelijk uw kranen, reservoir en leidingen. - doe de kraan dicht tijdens het inzepen van uw handen, het scheren of het poetsen van uw tanden. - doseer het volume en gebruik niet meer water dan nodig. De meest ideale oplossing is het regelen van uw waterverbruik met behulp van een mengkraan van Ideal Standard. De thermostaatkranen, die milieubewust zijn, zorgen ervoor dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt en duurzaam wordt behouden. U wint tijd en bespaart water. - kranen met de Click cartouche technologie beschikken over een ontgrendelbare waterbesparingsstand. Een weerstandspunt beperkt de volumestroom tot 50%, wat neerkomt op 6 liter wat voldoende is voor bijvoorbeeld het wassen van de handen. Voorbij dat punt kan de volumestroom op het maximum worden ingesteld om bijvoorbeeld de wastafel te laten vollopen of om meer water te krijgen voor de handdouche. - Was altijd met een voldoende gevulde wasmachine.

2. Wat zijn de voordelen van een mengkraan?

met de mengkranen van Ideal Standard kunt u uw gemiddelde waterverbruik aanzienlijk verminderen, zonder comfort of functionaliteit te verliezen. Het waterverbruik vermindert u gemakkelijk door een oude kraan te vervangen door een nieuwe mengkraan. Dit zorgt voor aanzienlijk minder waterverbruik voor uw hygiënische behoeften. Hedendaagse kranen bieden u de mogelijkheid uw water- en energieverbruik te verminderen. En u heeft ook nog eens de voordelen van comfort. 

3. Wat is de strategie van Ideal Standard die consumenten in staat stelt zuinig om te gaan met water?

de kranen van Ideal Standard zijn ontwikkeld met het oog op de gebruiker zodat het waterverbruik onder controle kan worden gehouden en kan worden verminderd. Het is belangrijk voor ons dat u snel de gewenste temperatuur bereikt, de temperatuur te allen tijden kunt aanpassen en tegelijkertijd de veiligheid niet wordt vergeten, het volume van het water voor elk gebruik kunt regelen en verminderen en dat u de waterstroom snel kunt stoppen als u genoeg heeft. Voortdurende innovatie op talloze gebieden is daarom belangrijk voor onze producten. De kranen zijn uitgerust met de Click cartouche technologie, de cartouche beschikt over een ontgrendelbare waterbesparingsstand en een weerstandspunt beperkt de volumestroom tot 50%, wat voldoende is voor het gemiddelde gebruik zoals bijvoorbeeld het wassen van de handen. Voorbij het weerstandspunt kan de volumestroom op het maximum worden ingesteld. De thermostatische kranen bieden u de mogelijkheid uw waterverbruik aanzienlijk - en gemakkelijk - te verminderen. Dankzij dit type kraan bereikt u snel de gewenste temperatuur en deze behouden.     

4. Wat is mijn gemiddelde dagelijkse waterverbruik?

het gemiddelde waterverbruik hangt sterk af van de gewoonten van elke familie en elk individu en van de algemene levensstijl.

5. Wat is de hoeveelheid water die ik verspil als mijn kraan lekt?

een kraan die lekt zorgt voor een verspilling van 10 m³ water per jaar. Ideal Standard is marktleider in de technologie van keramische schijven. Het probleem van druppende kranen behoort met de uitvinding tot het verleden. En als, ondanks alles, uw kraan nog lekt, zal uw installateur in dat geval een oplossing vinden.